• ارتباط عجیب شهد گل و زنبور عسل

  • ارسال شده توسط: عسل بالامو تاریخ انتشار: 24 / 04 / 17 موضوع: عسل طبیعی , عسل کوهستان , زنبور عسل
    Rating: 3.0. From 2 votes.
    Please wait...

    شهد گل مایع شیرین و معطری است که زنبورها آن را از بطن گل ها جمع آوری میکنند و غلظت آنها امکان تبدیل آنها به عسل را فراهم می آورد زنبورها میتوانند عسل را از طریق جمع آوری شیره ای که شته ها تولید می کنند میز فراهم سازند. شهد معمولا به طور اساسی از آب (۸۰ درصد) و قند (۲۰ درصد) تشکیل شده است. معمولا همیشه در بافت های گیاهی تجمع قند وجود دارد. در برخی شرایط مناسب ، بالاخص در جزیان رشد گیاه ، آب از طریق ریشه بالا آمده و به سوی قسمت های انتهایی میرود و در این هنگام ، در مسیر خود این قند را حل می کند. هنگامی که این شرایط مناسب متوقف می شود که معمولا پس از توقف رشد گیاه اتفاق می افتد ، جریان مایع قنددار هنوز متوقف نشده و باعث لبریز شدن آن می گردد.

    به این ترتیب ، غدد وارد عسل شده و شیره ترشح می کنند.

    این شیره ها هم نقش سوپاپ را بر عهده دارند ( برای تسریع یا توقف تعرق و هم نقش پمپ را برای امکان دادن به این مایع شیرین برای خروج ایفا میکنند. اکثر این غده ها به صورت یک برجستگی در داخل گل ها قرار دارند ولی هم چنان خارج از گل ها و زیر برگ ها میز حضور دارند. این غده ها دارای چندین مجرا هستند که از هر مجرا قطره ای کوچکی ترشح شده و در مجموع در سطح غده ، مقداری شیره جمع می شود.

    نوع و ترکیب شیره به شکل کاملا محسوسی بر حسب گلی که شیره را تولید می کند متفاوت است. همان قدر که در گیاهان تنوع وجود دارد ، این شیره ها نیز متفاوتند. شیره ی اقاقیا از نظر فروکتوز غنی است ، شیره ی پیچک سرشار از گلوکز می باشد ، و یا شیره ای دیگر از نظر ساکاروز غنی است. نوع قند حاکم در شهد گل ، خواص عسل مربوطه و خصوصا غلظت آن را مشروط می سازد (به عنوان مثال ، عسل هایی که از نظر فروکتوز غنی هستند ، به حالت مایع در می آیند) مساله دیگری که آن نیز متغیر است، غلظت آن از نظر قند ، و مقدار رفت آن در آب می باشد. در این مورد ، تغییرات قابل ملاحظه ای بر حسب شرایط آب و هوایی می توانند بوجود بیایند. به طوری که از یک هفته تا هفته ی دیگر ، شهد یک گل می تواند دو بار کمتر قند داشته باشد.

    تنها ترکیبات شهد گل تغییر نمی کند ، بلکه حم تولید آن نیز متغیر می شود و این تغییر چون بر اهمیت عسل دهی گیاه تاثیر می گذارد ، نکته ای اساسی است.

    عوامل این نابرابری در تولید شهد گل دارد. در اکثر موارد به نظر می رسد که بهترین زمان مناسب اواسط پیش از ظهر و یا اواخر بعد از ظهر باشد.

    رطوبت خاک : این رطوبت مستقیما روی تولید شهد تاثیر می گذارد زیرا در وهله ی اول ریشه های گیاه باید آب را از زمین بگیرند و سپس قند های موجود در بافتهای گیاهی را در آن حل کرده و شهد را بوجود بیاورند. بنابراین ، اگر زمینی بیش از حد خشک باشد ، تولید شهد در آن کند خواهد شد. بهترین زمان هنگامی است که پس از باران هوایی گرم ، خشک و آفتابی ایجاد شود. در این حالت ، خاک توسط باران خیس شده است، رطوبت خود را ازطریق کانال های شهد که به وسیله ی خورشید فعال می شوند در هوا می گستراند . گاهی اوقات در تابستان ، تنها یک رگبار شدید کافی است تا گیاهان شهد فراوانی را فردای آن روز که خورشید به شدت می تابد تولید کنند.

     

    منبع : معجزات درمانی عسل (دکتر محمد دریایی)

    عسل بالامو

    تیم تحقیقاتی عسل بالامو ، مقالات خود را از جدیدترین منابع علمی، خبری ، آموزشی روز در رابطه با عسل طبیعی را گردآوری و در اختیار کاربران خود میگذارند ، کپی برداری از مطالب با ذکر منبع کار پسندیده ای است.
    ممنون میشم نظرات و تجربیات خودتون رو بیان کنید.

    نظر شما در رابطه با این مقاله چیست؟ با ما درمیان بگذارید

    اولین نفری باشید که برای این مقاله دیدگاه ثبت میکند.

    avatar
    wpDiscuz