• قندها ، آیا دیابتی ها میتوانند عسل مصرف کنند|بخش اول

  • ارسال شده توسط: عسل بالامو تاریخ انتشار: 23 / 07 / 17 موضوع: عسل طبیعی
    Rating: 4.0. From 1 vote.
    Please wait...

    قندها و عسل

    در طول چندین هزار سال ، تا اوایل قرن هجدهم، عسل منبع اصلی قند مصرفی انسان ها محسوب می شد. در حالی که پس از آن در کمتر از سه قرن ، مصرف آن نسبت به سایر انواع قندها به حدی کاهش یافته که از نظر ارقام ، به مقدار ناچیزی رسیده است. واقعا که عسل مثال عجیبی برای شتاب گرفتن است.

    نیشکر ، نوعی نی است که در حالت طبیعی در کناره های خلیح بنگال می روید. اسکندر اولین کسی بود که قندی را از عصاره ی این نی بود ، به اروپا وارد کرد.. وی در این رابطه با تعجب می گوید : “این نی بدون زنبورها عسل می دهد!” در طول قرن ها، قند نیشکر که تجار آن را تا سواحل دریای سیاه می برند ، به عنوان یک ماده ی غذایی لوکس با قیمت بالا برای ثروتمندان محسوب می شد. در دوران رنسانس ، با سرمایه گذاری در آمریکای مرکزی به وسیله ی اروپایی ها، کشت نیشکر در مزارع بسیار بزرگ با استفاده از بردگان گسترش یافتو آب و هوای جزایر آنتیل برای کشت نیشکر بسیار مناسب است. ولی در قرن هجدهم ، قند جدیدی که از یک گیاه کشت شده در قاره ی اروپا بدست می آمد، ظاهر شد. این قند، همان قند چغندر است.

    مصرف قند چغندر در دوران ناپلئون همزمان با بسته شدن بنادر اروپایی بر روی کشتیهای انگلیسی که نیشکر را از آنتیل حمل می کردند ، گسترش یافت. کشت چغندر قند در تمام اروپا معمول شد و قند چغندر فاصله ی نسبتا زیادی با تولید قند از نیشکر و خیلی زیاد با عسل دارد. اما این سه ماده ی غذایی دارای نکات مشترکی نیز هستند.

    عسل ، قند نیشکر و قند چغندر هر سه محتوی گلوسیدهایی هستند که با در نظر گرفتن ترکیب شیمیایی ، به آنها هیدرات های کربن نیز گفته می شود فرمول آنها از هیدروژن ، اکسیژن و کربن تشکیل شده است.

    مونو ساکاریدها

    که از مولکولهای ساده تشکیل شده اند و به آنها قندهای ساده نیز گفته می شود. مهمترین آنها گلوکز یا دکستروز و فروکتوز یا لوولوز است.

    پلی ساکاریدها

    که از ترکیب مولکولهای ساده به دست آمده و به آنها قندهای مرکب گفته می شود موارد اصلی آنها ساکاروز و نشاسته است.

    قندهای ساده مستقیما توسط بدن جذب شده و نیازی به هضم قبلی و هیچ گونه تبدیلی ندارند. در حالی که قندهای مرکب قبل از جذب بایستی در لوله ی گوارشی ابتدا به قندهای ساده تبدیل و سپس جذب شوند. این عمل گوارش در دهان تحت تاثیر پتیالین روی نشاسته و همچنین در اثنی عشر تحت تاثیر عصاره ی لوزالمعده روی ساکاروز و سرانجام ، در روده انجام می گیرد.

    به این ترتیب ، قند نیشکر و قند چغندر که از ساکاروز تشکیل شده اند، تنها پس از تبدیل به مونو ساکاریدهای قابل جذب مورد استفاده ی بدن قرار می گیرند.

    برعکس ، عسل که از قندهای ساده تشکیل شده فروکتوز و گلوکز سریعا توسط بدن جذب شده و نیازی به هضم ندارد. این خاصیت عسل ، اهمیت بسیار زیادی دارد که بعدا در مورد آن بحث خواهیم کرد. ولی اکنون به بررسی روند جذب گلوسیدها ادامه میدهیم.

    قندهای ساده توسط مویرگ های بسیار نازک خونی که پرزهای دیواره ی روده را می پوشانند جذب شده و وارد جریان خون می گردند. آنها در ورید باب جمع شده و به سمت کبد هدایت می شوند.

    در کبد ، قند ها تبدیل به گلیکوژن می شوند که شکل پولیمریزه ی آنها می باشد یک پولیمر مولکول بزرگی است که از تجمع چندین مولکول مشابه تشکیل شده است. یک مولکول گلیکوژن می تواند تا صد هزار مولکول گلوکز در خود داشته باشد!

     

    منبع : معجزات درمانی عسل (دکتر محمد دریایی)

     

    بخش دوم : داستان قندها و عسل ها ، آیا دیابتی ها میتوانند عسل مصرف کنند|بخش دوم

     

    عسل بالامو

    تیم تحقیقاتی عسل بالامو ، مقالات خود را از جدیدترین منابع علمی، خبری ، آموزشی روز در رابطه با عسل طبیعی را گردآوری و در اختیار کاربران خود میگذارند ، کپی برداری از مطالب با ذکر منبع کار پسندیده ای است.
    ممنون میشم نظرات و تجربیات خودتون رو بیان کنید.